Десетки италиански фермери организираха протест с трактори близо до Милано - последната от поредицата

...
Десетки италиански фермери организираха протест с трактори близо до Милано - последната от поредицата
Коментари Харесай

И италианските фермери на протест

Десетки италиански фермери организираха протест с трактори близо до Милано - последната от поредицата дребни демонстрации в цялата страна, съобщи Агенция Франс Прес.

През последните седмици спонтанни митинги се появиха от Сицилия до Тренто, а известията за конвои, блокиращи пътища, към този момент са постоянни, макар че към момента не са достигнали равнището на фермерските демонстрации във Франция, Германия и Белгия.

" Готови сме да блокираме всичко, предадено от Европа ", гласеше един афиш на митинга край Милано.

Протестиращите са ядосани от регулациите на Европейския съюз, въздействието на инфлацията и налозите върху техните артикули. Те желаеха да се спре изплащането на ипотеките им.

" Европа ни постанова правила, които нямат никакъв смисъл. Вече не можем да си изкарваме прехраната. Искаме да печелим повече пари и продуктите ни да бъдат оценени такива, каквито са ", съобщи Луизито Налди, един от уредниците на митингите в Северна Италия.

" Уморени сме ", сподели той и добави, че нещата са станали толкоз сложни, че някои фермери в южната част на страната се самоубиват.

Той сподели, че те желаят среща с държавното управление на министър-председателя Джорджа Мелони.

" Протестираме по същите аргументи, по които показват във Франция, Германия, Полша и Румъния ", сподели Налди и добави, че " демонстрациите ще продължат, до момента в който не ни поканят в Рим ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР